Rudarska greblica

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 10 g svježeg kvasca
  • žlica masti
  • 2 dcl mlijeka
  • žličica šećera
  • kravlji sir
  • jaje
  • 300 g mljevenih oraha ili nasjeckana špinata
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • sol

Priprema

1. korak

Izmrvite kvasac i izmiješajte ga s jednim decilitrom mlijeka, u koje ste dodali žličicu šećera. Pustite ga da se malo digne, a onda umiješajte brašno, ostatak mlijeka i malo soli te umijesite tijesto.

2. korak

Pustite tijesto da se diže dok se volumen ne udvostruči. Potom ga tanko razvaljajte na duplu veličinu od lima za pečenje. Za nadjev izmiješajte svježi kravlji sir i jaje.

3. korak

Rudarsku greblicu možete puniti samo sa sirom, ali ga možete pomiješati s orasima ili nasjeckanim špinatom. Nakon što ste stavili nadjev, tijesto preklopite i stavite u namašteni lim.

4. korak

Prije nego što stavite peći, premažite greblicu vrhnjem i izbodite vilicom. Pecite na temperaturi od 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:59