Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g brašna
- 10 g svježeg kvasca
- žlica masti
- 2 dcl mlijeka
- žličica šećera
- kravlji sir
- jaje
- 300 g mljevenih oraha ili nasjeckana špinata
- 2 dcl kiselog vrhnja
- sol
Priprema
1. korak
Izmrvite kvasac i izmiješajte ga s jednim decilitrom mlijeka, u koje ste dodali žličicu šećera. Pustite ga da se malo digne, a onda umiješajte brašno, ostatak mlijeka i malo soli te umijesite tijesto.
2. korak
Pustite tijesto da se diže dok se volumen ne udvostruči. Potom ga tanko razvaljajte na duplu veličinu od lima za pečenje. Za nadjev izmiješajte svježi kravlji sir i jaje.
3. korak
Rudarsku greblicu možete puniti samo sa sirom, ali ga možete pomiješati s orasima ili nasjeckanim špinatom. Nakon što ste stavili nadjev, tijesto preklopite i stavite u namašteni lim.
4. korak
Prije nego što stavite peći, premažite greblicu vrhnjem i izbodite vilicom. Pecite na temperaturi od 200 stupnjeva oko 20 minuta.