Roštiljane kozice s aioli umakom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • oko 1 g kozica
  • Za aioli s limetom:
  • 1 dcl čvrstog jogurta
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 jušne žlice majoneze
  • 2 jušne žlice soka limete i malo ribane korice
  • 1 jušna žlica sitno sjeckanog lista peršina
  • Jušna žlica maslinova ulja

Priprema

1. korak

Za aioli pomiješajte jogurt, sitno sjeckani češnjak, sok i koricu limete, majonezu i peršin te ostavite u hladnjaku.

2. korak

Kozice očistite, osušite i uvaljajte u sol (kozice s oklopom). Kozice zapecite kratko na roštilju. Kozice servirajte uz aioli i prepečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:16