Rižoto od škampa i tikvica

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 300 g riže
  • 300 g očišćenih repova škampa
  • jedna tikvica
  • jedan češanj češnjaka
  • riblji temeljac
  • 50 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • 1,5 dl bijelog vina
  • listići peršina
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Ulijte u lonac oko decilitar maslinova ulja i zagrijte ga na laganoj vatri. Ubacite nasjeckani češnjak, samo da zamiriši, pa ga izvadite.

2. korak

Na ulje dodajte rižu pa prvo u dva navrata podlijte ribljim temeljcem. Zatim dodajte repove škampa. Zalijte vinom pa čim ispari nastavite podlijevati s još temeljca.

3. korak

U drugu tavu ulijte još maslinova ulja. Tikvice narežite na tanke rezance, pa ih bacite na to ulje s još pokojim repom škampa. Skinite rižoto s vatre, dodajte maslac, sol, papar i peršin.

4. korak

Pustite da odstoji koju minutu, pa na vrh dodajte tikvice koje su se hrskavo ispekle i zapečene repiće.

5. korak



Savjet: U slučaju da ne stignete do ribarnice, repove škampa možete zamijeniti repovima kozica koje možete kupiti već očišćene u gotovo svakom supermarketu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:05