Rižoto od kvinoje s gljivama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g kvinoje (isprane u kipućoj vodi)
  • 1 veća glavica luka
  • 1 stabljika celera
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 čajne žlice listića timijana
  • 1,5 jušne žlice maslaca
  • 200 g miješanih gljiva
  • 2 jušne žlice sitno sjeckanog peršina
  • sol, papar
  • malo maslinovog ulja

Priprema

1. korak

U širokoj zdjeli na malo maslinova ulja propirjajte luk i celer. Dodajte kvinoju, miješajte minutu dvije pa podlijte bijelim vinom i povremeno miješajte. Kad vino ispari, odnosno kad ga kvinoja upije, malo pomalo dodajte temeljac.

2. korak

U međuvremenu na malo maslaca propirjajte gljive, dodajte papar i timijan i obilno pospite peršinom. Kad je kvinoja gotova (nakon 20-ak minuta kuhanja) umiješajte

maslac i parmezan. Rižoto poslužite tako da na vrh stavite pirjane gljive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:22