Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 3,4 šake lupara
- 3,4 šake ogrca
- 1 glavica luka
- 5-6 listova zelene salate
- 1 vezica peršina
- 0,5 dl bijelog vina
- 400 g riže
- 0,5 dl maslinovog ulja
- soli i papra po želji
Priprema
1. korak
Ogrce i lupare staviti u teću s vodom i skuhati. Kuhati kratko (oko 5 minuta). Lupari sami ispadnu, a ogrce treba izvaditi iglom ili čačkalicom. Meso odvojiti i procijediti temeljac.
2. korak
Meso odvojiti i procijediti temeljac.
3. korak
Na maslinovom ulju zažutiti kapulu i bijeli, tvrđi dio salatina lista nasjeckati. Dodati rižu i malo okrenuti.
4. korak
Dodati vino, pustiti da ispari, pomalo dodavati kipući temeljac i mješati rižu dok nije gotova (cca 15-20 min, zavisno o tipu riže, najbolje arborio ili carnaglioli) i pred kraj dodati papra po želji, peršina i meso grca i lupara, jer ako ih kuhate s rižom, lupari postaju sve tvrđi.