Rižot od priljepaka

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 5 šaka (ili 10 kavenih šalica) priljepaka
  • 5 kavenih šalica riže
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 120 ml bijelog suhog vina
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice usitnjena peršina
  • sol i papar
  • prstohvat šafrana ili kurkume
  • 200 ml ribljeg temeljca (ili mlake vode)

Priprema

1. korak

U dubokoj tavi ili woku na laganoj vatri propirjajte usitnjen češnjak. Kratko pirjajte pa dodajte peršin i oprane školjke. Držite na jačoj vatri miješajući nekoliko minuta dok se meso nije odvojilo od ljuštura. Prazne ljušture možete izvaditi ili pak nastaviti kuhanje s njima. U oba slučaja školjkama dodajte riblji temeljac (ili mlake vode) i rižu. Samo malo smanjite vatru pa kuhajte miješajući. Kad je riža napola kuhana, dodajte vino i šafran te nastavite kuhati dok riža nije posve gotova. Po voljni pospite svježe ribanim parmezanom i svježim peršinom.

pripremio: Zlatko Gall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:43