Naslovnica » Recepti » Riža na mlijeku s bazgom

Riža na mlijeku s bazgom

Ocijeni članak:

  • 2
  • 2
  • 38

Koraci pripreme

  • 1 U zdjeli zagrijte mlijeko s cvijetom bazge, limunovom koricom i pola mahune vanilije. Kad postane toplo, izvadite mahunu vanilije, prerežite je popola i sastružite unutrašnjost koju stavite u mlijeko. Kad mlijeko zakipi, kuhajte ga na laganoj vatri još nekoliko minuta, a zatim procijedite kroz sitno cjedilo.
  • 2 Procijeđeno mlijeko vratite u zdjelu, dodajte rižu te kuhajte pola sata povremeno miješajući. Skuhanu rižu ulijte u pripremljene zdjelice ili čaše i ohladite u hladnjaku. Prije posluživanja polijte sokom ili preljevom od malina i dodajte svježe maline.

Sastojci

  • 100 g riže carnaroli
  • 1 l mlijeka
  • 1 cvijet (glavica) bazge
  • 1/2 čajne žlice fino ribane korice limuna
  • pola mahune vanilije
  • 3 jušne žlice gustog soka od malina ili preljeva od malina
  • 10 dag malina

0 komentara

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook