Riblje tortice

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • jedan poriluk
  • 500 g ribljih fileta (može i smrznuti oslić ili bakalar)
  • 500 g kuhanog krumpira
  • čaša bijelog vina
  • jaje
  • pola čaše brašna
  • list svježeg peršina
  • čaša krušnih mrvica

Priprema

1. korak

Skuhajte ribu ili filete u malo vode, desetak minuta. Ocijedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Kad se riba malo ohladi, usitnite je prstima na listiće, i odstranite eventualne preostale kosti.

2. korak

Pomiješajte ribu s kuhanim krumpirom koji ste ispasirali u pire. Dodajte jaja, usitnjeni poriluk, list peršina, sol i vino. Zamijesite tijesto po potrebi dodajući brašno.

3. korak

Ako je presuho, dodajte i malo vode u kojoj se kuhala riba. Oblikujte tortice rukama i uvaljajte ih u mrvice. Još malo stisnite rukama da budu tanje. Neka tijesto ne bude presuho.

4. korak

Pecite na dubokom ulju dok ne porumene s obje strane. Ocijedite na kuhinjskom papiru. Jedite toplo ili hladno uz salatu, lešo povrće ili varivo.

5. korak

Savjet: Slične polpete odnosno tortice možete napraviti od ostataka bilo koje kuhane ili pečene ribe koju ste očistili od kosti. Smjesa s krumpirom i začinima ne smije biti presuha. S mekšom se teže oblikuju popečci, ali im je okus puno bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:04