Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g paket smrznutog bakalara
- dva krumpira
- pola šalice prezli
- pola vezice mladog luka
- pola vezice listića od peršina
- dva češnja češnjaka
- tri jaje
- 0.5 dl maslinova ulja
- sol, papar
- žličica kurkume
- salata po izboru
Priprema
1. korak
Krumpir stavite kuhati u ljusci. U drugoj posudi zakuhajte litru vode pa u nju stavite kuhati odmrznuti bakalar, tek toliko da se meso počne listati (bit će dovoljno 10-ak minuta).
2. korak
Sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin. Ocijedite ribu i pustite da se malo ohladi, pa je usitnite prstima, pazeći da pritom odvojite zalutale koščice.
3. korak
Skuhani krumpir ogulite i narežite na ploške. Pomiješajte krumpir i ribu, dodajte luk, češnjak, peršin, sol, kurkumu i papar. Pomiješajte rukama, pa dodajte maslinovo ulje, jaje i prezle.
4. korak
Opet zamijesite prstima, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Oblikujte rukama polpete. Zagrijte malo ulja za prženje, pa na njemu pržite polpete dok ne postanu rumene, s obje strane.
5. korak
Poslužite tople sa salatom od klica ili bilo kojom drugom salatom po izboru.
Svidio vam se recept?
Pogledajte još: