Riblje tortice sa salatom od klica

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g paket smrznutog bakalara
  • dva krumpira
  • pola šalice prezli
  • pola vezice mladog luka
  • pola vezice listića od peršina
  • dva češnja češnjaka
  • tri jaje
  • 0.5 dl maslinova ulja
  • sol, papar
  • žličica kurkume
  • salata po izboru

Priprema

1. korak
Krumpir stavite kuhati u ljusci. U drugoj posudi zakuhajte litru vode pa u nju stavite kuhati odmrznuti bakalar, tek toliko da se meso počne listati (bit će dovoljno 10-ak minuta).

2. korak
Sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin. Ocijedite ribu i pustite da se malo ohladi, pa je usitnite prstima, pazeći da pritom odvojite zalutale koščice.

3. korak
Skuhani krumpir ogulite i narežite na ploške. Pomiješajte krumpir i ribu, dodajte luk, češnjak, peršin, sol, kurkumu i papar. Pomiješajte rukama, pa dodajte maslinovo ulje, jaje i prezle.

4. korak
Opet zamijesite prstima, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Oblikujte rukama polpete. Zagrijte malo ulja za prženje, pa na njemu pržite polpete dok ne postanu rumene, s obje strane.

5. korak
Poslužite tople sa salatom od klica ili bilo kojom drugom salatom po izboru.

Svidio vam se recept?

Pogledajte još:

1. Fish cake

2. Riblje tortice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:04