Riblja pašteta

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g očišćene ribe
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 50 g kapara
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 4 žlice majoneze
  • ocat
  • lovor
  • ružmarin

Priprema

1. korak

Ribu skuhajte u vodi s malo octa, soli, paprom, lovorom i ružmarinom. Ostavite je da se ohladi pa očistite i usitnite meso. Krastavce sitno nasjeckajte pa pomiješajte s mesom ribe i kaparima.

2. korak

Smjesi dodajte majonezu i polako dolijevajte ulje. Miješajte kako bi se svi sastojci povezali. Stavite je u posudu pa u hladnjak najmanje dva sata da se ohladi ili, još bolje, tijekom noći

3. korak

Dobro će pasati namazana na prepečenac.

4. korak

Savjet: Ovaj je recept najbolje rješenje za slučajeve kada se mađu ostacima hrane nađe i lešana ili pečena riba viška. Nećete puno pogriješiti koju god vrstu morske ili slatkovodne ribe koristili. Pripazite samo da ih dobro očistite od kosti. Začini u našem receptu su samo prijedlog. Začinite je prema svom ukusu. Ipak, svakoj je ribljoj pašteti pomoći malo dobrog maslinovog ulja. Šnite crnog kruha, na primjer raženog, debelo namazane ovakvom paštetom s ploškama kuhanih jaja i dodatkom svježe rikule, odličan su zdravi sendvič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 10:19