Riblja fritaja na prepečencu

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 3 jaja
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 30 dag smrznutog bakalara
  • 1 veća rajčica
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 4 žlice bijelog vina
  • 1 žlica ukiseljenih kapara
  • 1 velika pečena paprika
  • 1 manja tikvca
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1 žličica peršina
  • 5 kriški tosta
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Bakalar odmrznite, ocijedite i dobro posušite pa narežite na kockice i pirjajte na malo ulja. Čim počne poprimati boju, dolijte 3 žlice vina, posolite i popaprite pa nastavite pirajati dok bakalar nije gotov.

2. korak

Usitnite ga vilicom i dodajte smjesi od sitno sjeckanih tvrdo kuhanih jaja, rajčica narezanih na što manje kockice, nasjeckanih kiselih kapara, soli i papra.

3. korak

Tikvicu narežite na tanke fete pa popecite na laganoj vatri u tavi na malo ulja. Popecite papriku, ogulite joj kožu, nauljite pa pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom.

4. korak

Neka odstoji desetak minuta. Iz tosta (ili kruha) većim okruglim metalnim kalupom izrežite okruglu krišku pa ju nakapajte s malo ulja i popržite u tavi.

5. korak

U nauljenoj tavi na srednje jakoj vatri lagano propirjajte smjesu s bakalarom, dodajte preostalo vino, posolite, poparite pa, uz miješanje, dodajte prethodno pjenjačom zamućkana jaja.

6. korak

Na krugove od prepečenog tosta pomoću okruglog metalnog modela/kalupa složite fritaju od bakalara, na vrh stavite pečenu tikvicu i papriku i nakapajte s malo ulja. Jede se i toplo i hladno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:30