Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 3 jaja
- 4 žlice maslinova ulja
- 30 dag smrznutog bakalara
- 1 veća rajčica
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 4 žlice bijelog vina
- 1 žlica ukiseljenih kapara
- 1 velika pečena paprika
- 1 manja tikvca
- 2-3 režnja češnjaka
- 1 žličica peršina
- 5 kriški tosta
- sol i papar
Priprema
1. korak
Bakalar odmrznite, ocijedite i dobro posušite pa narežite na kockice i pirjajte na malo ulja. Čim počne poprimati boju, dolijte 3 žlice vina, posolite i popaprite pa nastavite pirajati dok bakalar nije gotov.
2. korak
Usitnite ga vilicom i dodajte smjesi od sitno sjeckanih tvrdo kuhanih jaja, rajčica narezanih na što manje kockice, nasjeckanih kiselih kapara, soli i papra.
3. korak
Tikvicu narežite na tanke fete pa popecite na laganoj vatri u tavi na malo ulja. Popecite papriku, ogulite joj kožu, nauljite pa pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom.
4. korak
Neka odstoji desetak minuta. Iz tosta (ili kruha) većim okruglim metalnim kalupom izrežite okruglu krišku pa ju nakapajte s malo ulja i popržite u tavi.
5. korak
U nauljenoj tavi na srednje jakoj vatri lagano propirjajte smjesu s bakalarom, dodajte preostalo vino, posolite, poparite pa, uz miješanje, dodajte prethodno pjenjačom zamućkana jaja.
6. korak
Na krugove od prepečenog tosta pomoću okruglog metalnog modela/kalupa složite fritaju od bakalara, na vrh stavite pečenu tikvicu i papriku i nakapajte s malo ulja. Jede se i toplo i hladno.