Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 4 veća brancina
- 4 češnja češnjaka
- 2 glavice luka
- 1 limun (nešpricani)
- manja vezica svježeg peršina
- svježi timijan
- maslinovo ulje
- sol
- papar u zrnu
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Očistite ribu i dobro je posolite iznutra i izvana. Svaku ribu nafilajte jednim češnjem češnjaka (koje ste narezali na četvrtine), listovima peršina i šnitom limuna.
2. korak
Narežite luk na deblje polumjesece. Izrežite četiri folije i namastite ih maslinovim uljem. Na svaku foliju položite ribu i okružite je lukom i šnitama limuna. Popaprite, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i zamotajte u obliku stošca.
3. korak
Folije stavite u veliki plitki protvan i u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite oko pola sata (ovisno o veličini ribe). Izvadite iz pećnice, odmotajte foliju i odmah poslužite.
4. korak
Savjet: Riba pripremljena na ovaj način najbolje će pasati uz neku finu osvježavajuću salatu poput rikole sa cherry rajčicama, a uz sve to možete poslužiti i tamni kruh koji prije premažete maslinovim uljem, a potom sa svake strane prepečete na grill tavi.