Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g svinjskih rebarca
- 5 žlica meda
- 1 limun
- sol i papar
- 4 krumpira
- chili u prahu
- 1 svježa chili papričica
- nekoliko listova kadulje i ružmarina
- 5 žlica ulja
- 3 rajčice
Priprema
1. korak
Ogulite krumpir i nasjeckajte ga na kockice. U manju posudu iscijedite limun, stavite tri žlice meda, sol i papar. Svinjska rebarca dobro posolite tako da im kožica poslije bude hrskava i slana. Krumpire pomiješajte s kaduljom, ružmarinom, svježim chili papričicama, chilijem u prahu.
2. korak
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva, meso premažite umakom od limuna i meda kistom za premazivanje. Neka se kožica na naglo zapeče. Nakon što se sve peklo oko 20 minuta, izvadite i meso ponovno premažite preostalim medom. Pustite da se peče još 20 minuta. Rebarca i krumpir servirajte s ljutim umakom od rajčice.
3. korak
Umak napravite tako da nasjeckate rajčice na sitne kockice, ako imate blender možete u njemu usitniti rajčicu sa chili papričicom, maslinovim uljem i dvije žlice meda. Kako budete rezali meso, tako ga možete stavljati u umak, u ustima će se stvoriti poseban slatkasto ljuti okus. Rebarca su idealna i za pečenje na roštilju.