Rebarca s medom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g svinjskih rebarca
  • 5 žlica meda
  • 1 limun
  • sol i papar
  • 4 krumpira
  • chili u prahu
  • 1 svježa chili papričica
  • nekoliko listova kadulje i ružmarina
  • 5 žlica ulja
  • 3 rajčice

Priprema

1. korak

Ogulite krumpir i nasjeckajte ga na kockice. U manju posudu iscijedite limun, stavite tri žlice meda, sol i papar. Svinjska rebarca dobro posolite tako da im kožica poslije bude hrskava i slana. Krumpire pomiješajte s kaduljom, ružmarinom, svježim chili papričicama, chilijem u prahu.

2. korak

Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva, meso premažite umakom od limuna i meda kistom za premazivanje. Neka se kožica na naglo zapeče. Nakon što se sve peklo oko 20 minuta, izvadite i meso ponovno premažite preostalim medom. Pustite da se peče još 20 minuta. Rebarca i krumpir servirajte s ljutim umakom od rajči­ce.

3. korak

Umak napravite tako da nasjeckate rajčice na sitne kockice, ako imate blender možete u njemu usitniti rajčicu sa chili papričicom, maslinovim uljem i dvije žlice meda. Kako budete rezali meso, tako ga možete stavljati u umak, u ustima će se stvoriti poseban slatkasto ljuti okus. Rebarca su idealna i za pečenje na roštilju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:47