Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 žličica dimljene crvene paprike ili obične
- sol, papar
- žlica krušnih mrvica
- 2 glavice ljubičastog luka
- 1 žličica šarenog papra
- 1 stručak mladog luka
- 1 tekući jogurt
- 4 žlice ulja
Priprema
1. korak
Meso izmiješajte rukama, začinite, dodajte sitno sjeckanu glavicu luka i još jednom dobro promiješajte pa oblikujte kuglice. Prepecite ih (ne do kraja) sa svih strana na nauljenoj tavici. Stavite ih sa strane.
2. korak
Crveni luk ogulite pa ga narežite na veće dijelove. Na štapiće nabadajte kuglicu mesa, luk i tako redom. Pećnicu ugrijte na 200 °C i stavite je na funkciju “grill”, odnosno uključite gornju grijalicu.
3. korak
Ražnjiće poslažite na rešetku koju stvite na najvišu poziciju. Ispod stavite pleh da hvata masnoću. Prilikom prženja ih povremeno okrenite da dobe lijepu boju sa svih strana. U međuvremenu dobro operite mladi luk i narežite ga na kolutiće. Stavite ih u zdjelicu i umiješajte jogurt. Kad su pečeni, ražnjiće posipajte šarenim paprom.