Ravioli s lososom i koprom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • malo soli i vode
  • 1 paketić dimljenog lososa
  • 1 vezica svježeg kopra
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • sol i papar
  • malo muškatnog oraščića

Priprema

1. korak

Od brašna, jaja, soli i vode zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga plastičnom folijom pa pustite da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme pripremite umak. Na maslacu popržite brašno da lagano porumeni pa dodajte mlijeko, stalno miješajući. Dodajte smjesi sol, papar, muškatni oraščić i sitno sjeckani kopar pa kuhajte 15-ak minuta, dok se umak malo ne zgusne. Maknite s vatre, pa dodajte vrhnje i provjerite začine.

2. korak

Pustite da se umak hladi dok ne napravite raviole.

Tijesto razvaljajte vrlo tanko. Losos usitnite prstima ili nožem. Tijesto izrežite na kvadrate ili rombove. Na svaki komad tijesta stavite komadić ribe pa preklopite i lagano pritisnite prstima, da se zalijepi.

3. korak

Po želji možete spojiti vrhove da dobijte okrugli oblik nalik tortelinima. Skuhajte tjesteninu u puno slane vode, trebat će vam samo 2-3 minute. Ocijeđeno tijesto dodajte umaku od kopra. Poslužite mlako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:42