Quiche s koprivom i kozjim sirom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g koprive
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 šalice svježeg kozjeg sira
  • 1 glavica luka
  • 4 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • sol
  • papar

Priprema

1. korak

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Koristeći rukavice, operite i ocijedite koprive pa odvojite lišće od stabljike. Možete ih kratko blanširati. Listove narežite na rezance. Glavicu luka sitno nasjeckajte pa ga pirjajte s koprivom na maslinovom ulju. Pirjajte dok listovi ne povenu, a tekućina ispari. Posolite i popaprite.

2. korak

Kozji sir razmrvite (možete koristiti i tvrdi sir, njega naribajte). Razmutite jaje pa ulijte šalicu mlijeka i ubacite sir. Umiješajte koprivu i nasjeckani luk. Sve promiješajte. Uzmite okrugli pleh pa ga namastite i izlijte smjesu u njega.

3. korak

Ubacite quiche u pećnicu i pecite do četrdeset minuta, odnosno dok ne postane slatno-smeđe boje. Gotovo je kad iz njega, na ubod vilicom, ne izlazi tekućina. Narežite ga na kocke i servirajte. Quiche se može jesti i hladan.

4. korak

Savjet: Quicheu možete dodati šparoge, a umjesto koprive možete koristiti i blitvu, špinat ili neko drugo lisnato povrće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:00