Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g koprive
- 1 žlica maslinova ulja
- 3 šalice svježeg kozjeg sira
- 1 glavica luka
- 4 jaja
- 1 šalica mlijeka
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Koristeći rukavice, operite i ocijedite koprive pa odvojite lišće od stabljike. Možete ih kratko blanširati. Listove narežite na rezance. Glavicu luka sitno nasjeckajte pa ga pirjajte s koprivom na maslinovom ulju. Pirjajte dok listovi ne povenu, a tekućina ispari. Posolite i popaprite.
2. korak
Kozji sir razmrvite (možete koristiti i tvrdi sir, njega naribajte). Razmutite jaje pa ulijte šalicu mlijeka i ubacite sir. Umiješajte koprivu i nasjeckani luk. Sve promiješajte. Uzmite okrugli pleh pa ga namastite i izlijte smjesu u njega.
3. korak
Ubacite quiche u pećnicu i pecite do četrdeset minuta, odnosno dok ne postane slatno-smeđe boje. Gotovo je kad iz njega, na ubod vilicom, ne izlazi tekućina. Narežite ga na kocke i servirajte. Quiche se može jesti i hladan.
4. korak
Savjet: Quicheu možete dodati šparoge, a umjesto koprive možete koristiti i blitvu, špinat ili neko drugo lisnato povrće.