Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 2 tikvice
- 1 mrkva
- 1/2 glavice crvenog luka
- 250 g svježeg sira
- sol
- papar
- 250 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 2 žumanjka
- 2 jaja
- 80 g parmezana
- 2 žlice sušenog bosiljka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema
1. korak
U većoj posudi zamiješajte brašno, žlicu soli, žumanjca, maslac i prašak za pecivo. Tijesto će biti u početku dosta “mrvasto”, ali trebate miješati sve dok ne dobijete glatku smjesu, nemojte dodavati nikakvu tekućinu. Kad napravite kompaktnu smjesu, ostavite je u hladnjaku da se ohladi oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. korak
Narežite tikvice, mrkvu i crveni luk na trakice. Razvaljajte tijesto koje je odstajalo u hladnjaku i obložite posudu za quiche. Zamiješajte svježi sir i pet jaja, stavite sol, papar i sušeni bosiljak i dvije žlice maslinova ulja. Slažite red mrkve, red tikvica pa na to prelijte svježi sir i tako red po red dok ne nestane smjese. Na kraju sve pospite parmezanom.
3. korak
Stavite u već ugrijanu pećnicu i pecite na 250 stupnjeva 30 minuta. Servirajte uz neku laganu salatu s feta sirom i maslinovim uljem ili samo uz nekoliko kapi maslinova ulja.