Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2 žlice maslaca
- 25 g krušnih mrvica
- 475 ml mlijeka
- 100 g fileta lososa
- 55 g luka
- 1/2 vezice listova blitve
- 1/2 žličice soli
- malo mljevenog papra 1
- malo sušenog mažurana
- malo muškatnog oraščića
- 3 jaja
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
2. korak
Namastite valoviti lim za pečenje žlicom maslaca. Dno posude posipajte krušnim mrvicama i protresite tako da se ravnomjerno rasporede. Izlijte mlijeko u veći lonac i zagrijte na srednje jakoj vatri. Ubacite filete lososa i pustite da zavrije.
3. korak
Poklopite i kuhajte desetak minuta, odnosno dok losos ne bude dovoljno mekan da ga možete raskomadati vilicom.
4. korak
U velikoj tavi rastopite ostatak maslaca na srednje jakoj vatri pa dodajte nasjeckani luk i listove blitve. Kuhajte dok ne omekšaju i dok većina tekućine ne ishlapi. Posolite, popaprite, dodajte mažuran i muškatni oraščić.
5. korak
Maknite sa strane da se ohladi (trebali biste dobiti otprilike jednu šalicu blitve i luka). Tu smjesu zatim rasporedite po valovitom limu, kao i komade lososa. Istucite jaja s jednom šalicom ohlađenog mlijeka koja je ostala od kuhanja lososa. Prelijte preko blitve i lososa i stavite peći 35 minuta.