Quiche od blitve i lososa

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 25 g krušnih mrvica
  • 475 ml mlijeka
  • 100 g fileta lososa
  • 55 g luka
  • 1/2 vezice listova blitve
  • 1/2 žličice soli
  • malo mljevenog papra 1
  • malo sušenog mažurana
  • malo muškatnog oraščića
  • 3 jaja

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. 

2. korak

Namastite valoviti lim za pečenje žlicom maslaca. Dno posude posipajte krušnim mrvicama i protresite tako da se ravnomjerno rasporede. Izlijte mlijeko u veći lonac i zagrijte na srednje jakoj vatri. Ubacite filete lososa i pustite da zavrije.

3. korak

Poklopite i kuhajte desetak minuta, odnosno dok losos ne bude dovoljno mekan da ga možete raskomadati vilicom.

4. korak

U velikoj tavi rastopite ostatak maslaca na srednje jakoj vatri pa dodajte nasjeckani luk i listove blitve. Kuhajte dok ne omekšaju i dok većina tekućine ne ishlapi. Posolite, popaprite, dodajte mažuran i muškatni oraščić.

5. korak

Maknite sa strane da se ohladi (trebali biste dobiti otprilike jednu šalicu blitve i luka). Tu smjesu zatim rasporedite po valovitom limu, kao i komade lososa. Istucite jaja s jednom šalicom ohlađenog mlijeka koja je ostala od kuhanja lososa. Prelijte preko blitve i lososa i stavite peći 35 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:45