Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 85 g svježeg sira
- 125 g maslaca
- 1 šalica brašna
- 1/4 šalice luka
- 1/2 šalice narezanih šampinjona
- 300 g blitve
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica maslaca
- 5 jaja
- šalica mlijeka
- 1/2 šalice mlijeka pomiješanog s vrhnjem
- žličica soli
- papar
- 120 g naribanog tvrdog sira
- 2 šalice cvjetova brokule
Priprema
1. korak
Pomiješajte sir i maslac u sjeckalici za hranu. Potom dodajte brašno i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok ne dobijete glatku smjesu.
2. korak
Tijesto potom utisnite u namašćenu posudu za quiche. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslinovo ulje i maslac zagrijte na srednje jakoj vatri u tavi. Dodajte luk i gljive i pirjajte oko pet minuta, dok ne omekšaju.
3. korak
Potom dodajte blitvu i kuhajte oko 3 minute, dok listovi malo ne uvenu. Brokulu blanširajte. U mikseru izmiješajte jaja, mlijeko, mlijeko s vrhnjem, sol i papar.
4. korak
Potom mješavinu blitve, gljiva i luka stavite na tijesto. Pospite naribanim sirom i na vrh stavite brokulu. Prelijte jajima tako da sve prekriju, sasvim do ruba tijesta. Pecite oko jedan sat i pustite da odstoji pet do deset minuta prije serviranja.
5. korak
Savjet: Nadjev za originalni Quiche Lorraine čine jaja, vrhnje i slanina, obavezno probajte i tu verziju.