Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- maslinovo ulje
- 2 glavice crvenog luka
- 1 veća mrkva
- 1 poriluk narezan na veće komade
- 1 crvena paprika narezan na manje komade
- 1 žuta paprika narezan na manje komade
- 1 svježa ljuta papričica
- 1 čajna žličica crvene paprike
- 600 g pečene puretine
- 3 x 400 g šalše od rajčice
- 300 g konzerviranog graha
Priprema
1. korak
Prepržiti pečenu puretinu na malo maslinova ulja kako bi se prepekla sa svih strana te zagrijala iznutra.
2. korak
Na širokoj tavi na malo vrućeg maslinovog ulja nekoliko minuta prepržite luk, mrkvu, poriluk i chilli papričicu. Tada dodajemo korijander, kimelj, crvenu papriku. Po želji možete dodati i malo meda. Kad se sve zajedno prodinstalo nekih 10 minuta, dodajemo narezanu puretinu na komadiće.
3. korak
Kuhamo nekoliko minuta nakon čega dodajemo šalšu i grah. Ostavimo na laganoj vatri uz konstantno mješanje kako bi se svi sastoji povezali. Možemo poslužiti uz lešo krumpir ili kuhanu rižu.