Purica na "chilli con carne"

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 veća mrkva
  • 1 poriluk narezan na veće komade
  • 1 crvena paprika narezan na manje komade
  • 1 žuta paprika narezan na manje komade
  • 1 svježa ljuta papričica
  • 1 čajna žličica crvene paprike
  • 600 g pečene puretine
  • 3 x 400 g šalše od rajčice
  • 300 g konzerviranog graha

Priprema

1. korak

Prepržiti pečenu puretinu na malo maslinova ulja kako bi se prepekla sa svih strana te zagrijala iznutra.

2. korak

Na širokoj tavi na malo vrućeg maslinovog ulja nekoliko minuta prepržite luk, mrkvu, poriluk i chilli papričicu. Tada dodajemo korijander, kimelj, crvenu papriku. Po želji možete dodati i malo meda. Kad se sve zajedno prodinstalo nekih 10 minuta, dodajemo narezanu puretinu na komadiće.

3. korak

Kuhamo nekoliko minuta nakon čega dodajemo šalšu i grah. Ostavimo na laganoj vatri uz konstantno mješanje kako bi se svi sastoji povezali. Možemo poslužiti uz lešo krumpir ili kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:23