Pureći ražnjići iz salamure s povrćem

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za salamuru:
  • 500 g purećeg mesa bez kosti
  • dvije litre vode
  • dvije žlice meda
  • žlica soli
  • desetak listića svježe kadulje
  • tri mlade tikvice
  • 200 g cherry rajčica
  • vezica vrtnih šparoga
  • veća glavica luka
  • četiri žlice maslinova ulja
  • sok polovice limuna
  • krupna sol

Priprema

1. korak

Pomiješajte sve sastojke za salamuru pa dodajte meso narezano na kockice veličine oko 3 centimetra. Ostavite meso u salamuri preko noći. Jedan sat prije pečenja izvadite ga na sobnu temperaturu.

2. korak

Povrće narežite – tikvice na deblje ploške, luk na kocke, a šparogama samo prepolovite mekši gornji dio. Sve povrće začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i pospite krupnom solju.

3. korak

Pustite neka odstoji oko pola sata. Na štapiće za ražnjiće nanižite naizmjence komade povrća i mesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:03