Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za salamuru:
- 500 g purećeg mesa bez kosti
- dvije litre vode
- dvije žlice meda
- žlica soli
- desetak listića svježe kadulje
- tri mlade tikvice
- 200 g cherry rajčica
- vezica vrtnih šparoga
- veća glavica luka
- četiri žlice maslinova ulja
- sok polovice limuna
- krupna sol
Priprema
1. korak
Pomiješajte sve sastojke za salamuru pa dodajte meso narezano na kockice veličine oko 3 centimetra. Ostavite meso u salamuri preko noći. Jedan sat prije pečenja izvadite ga na sobnu temperaturu.
2. korak
Povrće narežite – tikvice na deblje ploške, luk na kocke, a šparogama samo prepolovite mekši gornji dio. Sve povrće začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i pospite krupnom solju.
3. korak
Pustite neka odstoji oko pola sata. Na štapiće za ražnjiće nanižite naizmjence komade povrća i mesa.