Punjeni slani uštipci

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g oštrog brašna
  • 250 g glatkog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • žličica šećera
  • šalica mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • glavica luka
  • listići peršina
  • 200 g sušenog svinjskog karea
  • 100 g gorgonzole
  • ulje
  • sol

Priprema

1. korak

Kvasac izmrvite i stavite u zdjelu. Dodajte žličicu šećera i mlako mlijeko pa dobro izmiješajte. Ostavite da se digne. Pomiješajte obje vrste brašna, ulijte kvasac, dodajte malo soli i maslac, a zatim i žumanjke te kuhačom dobro izmiješajte dok ne dobijete jednolično tijesto.

2. korak

Oblikujte ga u kuglu pa zdjelu poklopite i ostavite tijesto da se digne. Na ugrijanom ulju popržite nasjeckani luk i peršin. Tijesto razvaljajte na ovalan oblik na pobrašnjenoj dasci.

3. korak

Neka bude debljine oko jednog centimetra. Prerežite ga na dva jednaka dijela. U tavu dodajte luk, nasjeckano meso, gorgonzolu narezanu na kockice i promiješajte. Kad je gotovo, na jednu polovicu tijesta stavite hrpice mesa i sira (razmak oko pet centimetara).

4. korak

Umutite bjelanjak, pa premažite njime tijesto između hrpica i poklopite ostatkom tijesta. Utis­nite ga na praznim mjestima, oko nadjeva, pa kalupom istisnite oblike. Prekrijte uštipke krpom i ostavite 15 minuta. Pržite s obje strane u dubokoj masnoći oko pet minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:18