Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g oštrog brašna
- 250 g glatkog brašna
- 40 g svježeg kvasca
- žličica šećera
- šalica mlijeka
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- glavica luka
- listići peršina
- 200 g sušenog svinjskog karea
- 100 g gorgonzole
- ulje
- sol
Priprema
1. korak
Kvasac izmrvite i stavite u zdjelu. Dodajte žličicu šećera i mlako mlijeko pa dobro izmiješajte. Ostavite da se digne. Pomiješajte obje vrste brašna, ulijte kvasac, dodajte malo soli i maslac, a zatim i žumanjke te kuhačom dobro izmiješajte dok ne dobijete jednolično tijesto.
2. korak
Oblikujte ga u kuglu pa zdjelu poklopite i ostavite tijesto da se digne. Na ugrijanom ulju popržite nasjeckani luk i peršin. Tijesto razvaljajte na ovalan oblik na pobrašnjenoj dasci.
3. korak
Neka bude debljine oko jednog centimetra. Prerežite ga na dva jednaka dijela. U tavu dodajte luk, nasjeckano meso, gorgonzolu narezanu na kockice i promiješajte. Kad je gotovo, na jednu polovicu tijesta stavite hrpice mesa i sira (razmak oko pet centimetara).
4. korak
Umutite bjelanjak, pa premažite njime tijesto između hrpica i poklopite ostatkom tijesta. Utisnite ga na praznim mjestima, oko nadjeva, pa kalupom istisnite oblike. Prekrijte uštipke krpom i ostavite 15 minuta. Pržite s obje strane u dubokoj masnoći oko pet minuta.