Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 veliki patlidžan
- 200 g mljevenog mesa
- 100 g riže
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 velika mrkva
- 4 rajčice
- 1 tikvica
- 1 glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- 1 žuta paprika
- soli, papra
- 2 grančice ružmarina
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Skuhajte rižu. Odrežite peteljku patlidžana pa žlicom izdubite unutrašnjost. Nasjeckajte luk i češnjak, pa ih prepržite na ulju. Dodajte meso i pržite dok ne promijeni boju. Naribajte mrkvu i pola tikvice. Dodajte ih smjesi i kratko sve skupa prodinstajte.
2. korak
Potom u smjesu stavite i kuhanu rižu te začinite solju i paprom. Pripremljenom smjesom napunite patlidžan. Nauljite posudu za pečenje. Rajčice, luk i češnjak narežite na veće komade. U posudu za pečenje stavite punjeni patlidžan stavite , a uokolo poslažite narezano povrće koje pospite nasjeckanim ružamrinom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C
otprilike 35 -45 minuta.