Punjeni krumpiri

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 6-8 kom većih krumpira
  • 3 glavice luka
  • 150 g slanine
  • 150 g kobasice ili šunke
  • 1 kom kielo vrhnje
  • 1 žličica vegete
  • po potrebi sir(gauda,edamer…)
  • po potrebi ulje

Priprema

1. korak

Krumpire skuhati u ljusci, ne previše da se ne bi raspadali. Oguliti ih, prepoloviti po dužini, izdubiti ih i poslagati u nauljeni pleh. Luk popržiti, dodati slaninu, šunku ili kobasicu, ostatak izdubljenog krumpira, vegetu i kiselo vrhnje. Nadjevom puniti krumpire i na svaki krumpir staviti listić sira ili ga naribati gore. Peći na 200C do rumene boje.

Ukusno jelo koje je dovoljno zasitno da posluženo uz neku salatu može biti glavni obrok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:10