Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 3
Sastojci
- 6 velikih bijelih krumpira
- 300 g kuhanog kukuruza
- 150 g svježeg sira
- dvije žlice kiselog vrhnja
- dvije žlice maslinova ulja
- sol, papar, ljuta paprika
- polovica poriluka
- šest tankih šnita šunke
- dvije žlice maslaca
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpire dobro oribajte četkicom. Svaki prorežite po sredini, ali ne do kraja , da dobijete dvije polovice, već tako da u njemu izdubite džep koji ćete kasnije puniti.
2. korak
Premažite krumpire rastopljenim maslacem i pospite krupnom solju pa stavite peći u pećnicu. Za to vrijeme u blenderu sameljite kukuruz (može i onaj iz konzerve) s dodatkom svježeg sira, maslinovog ulja i kiselog vrhnja.
3. korak
Na kraju u smjesu dodajte i sitno sjeckani poriluk. začinite po želji soli, paprom ili ljutom paprikom. Krumpire nakon pola sata izvadite iz pećnice.
4. korak
Svaki napunite smjesom kukuruza, a prorez začešite šnitom šunke ili slanine. Pecite još šesnaestak minuta, dok krumpir sasvim ne porumeni.