Punjeni krumpir s kukuruzom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 3

Sastojci

  • 6 velikih bijelih krumpira
  • 300 g kuhanog kukuruza
  • 150 g svježeg sira
  • dvije žlice kiselog vrhnja
  • dvije žlice maslinova ulja
  • sol, papar, ljuta paprika
  • polovica poriluka
  • šest tankih šnita šunke
  • dvije žlice maslaca

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpire dobro oribajte četkicom. Svaki prorežite po sredini, ali ne do kraja , da dobijete dvije polovice, već tako da u njemu izdubite džep koji ćete kasnije puniti.

2. korak

Premažite krumpire rastopljenim maslacem i pospite krupnom solju pa stavite peći u pećnicu. Za to vrijeme u blenderu sameljite kukuruz (može i onaj iz konzerve) s dodatkom svježeg sira, maslinovog ulja i kiselog vrhnja.

3. korak

Na kraju u smjesu dodajte i sitno sjeckani poriluk. začinite po želji soli, paprom ili ljutom paprikom. Krumpire nakon pola sata izvadite iz pećnice.

4. korak

Svaki napunite smjesom kukuruza, a prorez začešite šnitom šunke ili slanine. Pecite još šesnaestak minuta, dok krumpir sasvim ne porumeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:25