Punjena butternut tikva s lisičarkama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 tikva
  • 3 žlice krem sira
  • 1 glavica luka
  • 2 žlice kvinoje
  • 250 g lisičarki
  • 2-3 grančice svježeg bosiljka
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Kvinoju isperite pa je kuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Lisičarke očistite. Tikve prepolovite, izvadite sjemenke (možete ih očistiti, osušiti pa kasnije grickati). Svaku polovicu premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite tikve pa ih pecite dok ne primjetite da su postale mekane.

2. korak

U međuvremenu na malo ulja prodinstajte na tanke kolutiće narezan luk, maknite s vatre, umiješajte krem sir, dodajte kuhanu kvinoju i lisičarke (ako su velike, prerežite ih na pola ili četvrtine). Posolite, popaprite. Izvadite tikve iz pećnice, žlicom izdubite ostatak mesa koji je sada mekan, pa ga umiješajte u smjesu s lisičarkama. Dobivenom smjesom nadjenite tikve. Vratite u pećnicu da se zapeče još desetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:00