Puding od riže

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • litra punomasnog mlijeka
  • 2/3 šalice riže okruglog zrna
  • malo soli
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • žličica ekstrakta vanilije
  • pola žličice cimeta
  • 1/3 šalice grožđica
  • svježe bobičasto voće po želji

Priprema

1. korak

U loncu pomiješajte mlijeko, rižu i sol. Kuhajte dok riža sasvim ne omekša, dvadesetak minuta, pa maknite s vatre. Jaje pomiješajte sa šećerom pa miksajte dok ne posvijetli i postane pjenasto.

2. korak

Odvojite pola šalice vrućeg mlijeka pa ga dodajte jajetu, žlicu po žlicu, cijelo vrijeme miješajući dok ne dobijete ravnomjernu kremu. Dodajte je u rižu s mlijekom, promiješajte pa vratite na vatru.

3. korak

Pustite neka lagano krčka (ne smije zakipjeti) desetak minuta ili dulje, ako želite da bude jako gusto. Dodajte ekstrakt vanilije, cimet i grožđice. Maknite s vatre i podijelite u manje posudice.

4. korak

Po želji na samom kraju pudingu dodajte i svježe voće, borovnice ili kupine recimo. Servirajte mlako, ili sasvim hladno.

5. korak

Savjet: Puding od riže samo je malo kompliciranija, gušća verzija riže na mlijeku. Ova krema zgusnuta jajem lakša je od uobičajenih verzija s puno slatkog vrhnja. Poigrajte se sa začinima(limunova korica, rum…) i izborom svježeg ili suhog voća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:08