Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 200 g rikule
- 200 g pršuta
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 200 g jagoda
- 3 žlica maslinova ulja
- sol
- papar
- 1 limun
- 1 vezica svježeg bosiljka
- 1 vezica mente
Priprema
1. korak
Očistite salatu te narežite bosiljak i mentu, a jagode izrežite na ploškice. Na veliki tanjur složite rikulu, a na nju narezani pršut, svježi kozji sir i nasjeckane jagode.
2. korak
U jednoj zdjelici napravite umak za salatu od iscijeđenog limuna, maslinova ulja, žlice soli, žlice papra, nasjeckanog bosiljka i mente. Ovaj umak možete koristiti i za sve druge salate koje pripremate. Stavite sve u hladnjak i kada se salata dovoljno rashladi, možete je poslužiti i preliti umakom.
3. korak
Menta i jagode salati će dati slatkasti osvježavajući okus koji se idealno spaja s pršutom i bosiljkom. Sve još jednom prelijte maslinovim uljem.
4. korak
Savjet: Umjesto kozjeg sira, možete staviti kravlji ili mozzarellu.