Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg tripica
- 20 g maslaca
- 3 srednje velika luka
- 4 režnja češnjaka
- 4 fete hamburgera, narezane na kockice
- 1 žličica nasjeckanog timijana
- 1 žlica nasjeckanog peršinova lista
- 3 lista lovora
- 100 g brašna
- 4 srednje velike zrele rajčice (pelata)
- 4-5 narezanih sušenih rajčica
- 1/2 soka pola manjeg imuna
- 300 ml mesnog temeljca (goveđi ili pileći)
- sol i papar (ili čili, kajenski papar…)
Priprema
1. korak
Skuhajte dobro očišćeni dropčić s par listova lovora, pa ga operite u hladnoj vodi i narežite na trake. Na maslacu pirjajte sjeckan luk i češnjak, hamburger, tripice i začine.Kad su tripice zarumenile, dodajte brašno, oguljene i narezane rajčice sušene rajčice, limunov sok i temeljac. Pustite da zavrije i kuhati oko pola sata. Uklonite višak masnoće s vrha, izvadite lovor pa služite toplo.