Provansalske tripice na način Zlatka Galla

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg tripica
  • 20 g maslaca
  • 3 srednje velika luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 4 fete hamburgera, narezane na kockice
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1 žlica nasjeckanog peršinova lista
  • 3 lista lovora
  • 100 g brašna
  • 4 srednje velike zrele rajčice (pelata)
  • 4-5 narezanih sušenih rajčica
  • 1/2 soka pola manjeg imuna
  • 300 ml mesnog temeljca (goveđi ili pileći)
  • sol i papar (ili čili, kajenski papar…)

Priprema

1. korak

Skuhajte dobro očišćeni dropčić s par listova lovora, pa ga operite u hladnoj vodi i narežite na trake. Na maslacu pirjajte sjeckan luk i češnjak, hamburger, tripice i začine.Kad su tripice zarumenile, dodajte brašno, oguljene i narezane rajčice sušene rajčice, limunov sok i temeljac. Pustite da zavrije i kuhati oko pola sata. Uklonite višak masnoće s vrha, izvadite lovor pa služite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:38