Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 manji poriluk
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 1 šalica prosa
- 3 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
- malo kukuruza
- 1-2 jušne žlice fino ribanog parmezana
- 1 čajna žlica maslaca
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 1 čajna žlica svježe sjeckanog lista peršina
- sol, papar
Priprema
1. korak
Poriluk očistite, ocijedite i narežite na sitne trake te propirjajte na maslinovu ulju. Kad omekša, dodajte ribanu mrkvu i tikvicu narezanu na komadiće.
2. korak
Poriluk očistite, ocijedite i narežite na sitne trake te propirjajte na maslinovu ulju. Kad omekša, dodajte ribanu mrkvu i tikvicu narezanu na komadiće.
3. korak
Propirjajte kratko. Dodajte proso i zalijte temeljcem.
4. korak
Kuhajte 15-20, a kada je gotovo i tekućina ispari, dodajte kukuruz, maslac, sol, papar, dobro promiješajte i na kraju umiješajte parmezan. Na kraju posipajte peršinom.