Proljetna janjetina

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg janjetine, najbolje s kosti
  • 300 g očišćenog graška
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 mrkve
  • paštrnjak
  • dvije glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • vezica vrtnih šparoga
  • vezica lišća peršina
  • čaša bijelog vina

Priprema

1. korak

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu. Dodajte usitnjeni luk, a kad malo uvene i komade mrkve i paštrnjaka, ne presitne.

2. korak

Pustite da se lagano zapeku pa dodajte janjetinu izrezanu na veće komade. Podlijte vinom i vodom, toliko da sadržaj posude bude potpuno prekriven tekućinom.

3. korak

Kuhajte oko sat vremena, pa provjerite mekoću mesa. Ako je gotovo sasvim kuhano, dodajte u varivo grašak, šparoge i list peršina. Kuhajte još petnaestak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:41