Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 6 prepeličjih jaja
- 2 veća fileta dimljenog lososa
- sol, papar, maslinovo ulje
- šaka svježeg radiča
- pesto od bosiljka
- stručak mladog češnjaka ili mladog luka
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Smjestite filete dimljenog lososa u vatrostalnu posudu pa u pećnicu. Pustite neka se peku 5 minuta.
Izvadite ih i ukrasite svježim radičem i prepeličjim jajima. Pažljivo ih razbijajte kako se ne bi pretvorila u kašicu žutanjaka.
2. korak
Smjestite ih ravnomjerno po lososu i vatrostalnoj posudi, prelijte maslinovim uljem i ubacite u pećnicu. Pustite ih da se peku 5 do 10 minuta.
Pritom ih svako malo provjerite, jer ne želite da se u potpunosti zapeku i dobiju bijelu kožicu preko žutanjaka.
3. korak
Kad su prepeličja jaja pečena, izvadite sve iz pećnice, razdijelite u manje porcije i začinite pestom od bosiljka. Poslužite uz stručak mladog luka ili češnjaka sa strane.