Prepelica u cikli

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 prepelice
  • 1 kg krumpira
  • 0,5 kg brokule
  • 100 g maslaca
  • 0,5 kg korjenastog povrća
  • 50 g pirea od rajčice
  • 10 dcl mlijeka
  • 2 l pilećeg temeljca

Priprema

1. korak

Prepelice odkostiomo tako da nam ostanu batci i krila na prepelici. Posolimo, popaprimo i stavimo u sok od cikle koju smo predhodno ocijedili. Najbolje bi bilo da prepelica odstoji 24 sata u toj marinadi da poprimi boju i okus cikle.

2. korak

Kost od prepelice, korijenasto povrće i pire rajčicu popržimo na maslacu i podlijemo pilećim temeljcem. Reduciramo do pola litre te procijedimo.

3. korak

Marinirane prepelice prepečemo na maslacu,tako da dobiju boju samo izvana. Zatim stavimo u pečnicu na 80°C na 20 minuta ili s iglom za pečenje unutar prepelice na 62°C

4. korak

U tavu stavimo sok od cikle u kojoj se prepelica marinirala i temeljac od prepeličinih kostiju. Reduciramo do željene gustoće pa začinimo solju i paprom, a po želji cimetom i klinčićem.

5. korak

Završavamo umak sa kockicom maslaca, prelijemo prepelicu i uz nju poslužimo pire krumpir i kuhanu brokolu.

Restaurant Les ponts, chef kuhinje Ivica Klasić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:56