Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 prepelice
- 1 kg krumpira
- 0,5 kg brokule
- 100 g maslaca
- 0,5 kg korjenastog povrća
- 50 g pirea od rajčice
- 10 dcl mlijeka
- 2 l pilećeg temeljca
Priprema
1. korak
Prepelice odkostiomo tako da nam ostanu batci i krila na prepelici. Posolimo, popaprimo i stavimo u sok od cikle koju smo predhodno ocijedili. Najbolje bi bilo da prepelica odstoji 24 sata u toj marinadi da poprimi boju i okus cikle.
2. korak
Kost od prepelice, korijenasto povrće i pire rajčicu popržimo na maslacu i podlijemo pilećim temeljcem. Reduciramo do pola litre te procijedimo.
3. korak
Marinirane prepelice prepečemo na maslacu,tako da dobiju boju samo izvana. Zatim stavimo u pečnicu na 80°C na 20 minuta ili s iglom za pečenje unutar prepelice na 62°C
4. korak
U tavu stavimo sok od cikle u kojoj se prepelica marinirala i temeljac od prepeličinih kostiju. Reduciramo do željene gustoće pa začinimo solju i paprom, a po želji cimetom i klinčićem.
5. korak
Završavamo umak sa kockicom maslaca, prelijemo prepelicu i uz nju poslužimo pire krumpir i kuhanu brokolu.
Restaurant Les ponts, chef kuhinje Ivica Klasić