Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 1 tikvica
- 1 šaka ribanog svježeg kupusa
- 1 žlica brašna
- 1,5 dcl mlijeka
- sjeckani peršin i kopar
- sol, papar
- 2 žlice maslinova ulja
- 1/2 žličice kurkume
Priprema
1. korak
Sitno nasjeckajte povrće. Na maslinovo ulje najprije stavite mkrvu i kupus, pa malo-pomalo dodajte ostalo povrće. Pospite žlicom brašna i ulijte tople vode. Začinite.
2. korak
Kuhate 15-ak minuta, a pred kraj dodajte sitno sjeckani peršin, kopar i kurkumu. Dodajte mlijeko i zakuhajte. Izvadite nekoliko cijelih komada povrća, a preostalu juhu propasirajte ili usitnite štapnim mikserom. U juhu vratite cijele komade povrća. Poslužite je s kockicama preprženog kruha.
Savjet: u gotovu juhu možete umiješati i vrhnja za kuhanje, pa će biti kompaktnija. Umjesto navedenog povrća možete upotrijebiti i ostalo sezonsko povrće te začiniti (ako se primjerice radi o tikvicama) i sjeckanim listićima kopra.