Poširana prepeličja jaja na mladoj crvenoj blitvi s ikrom riječne pastrve

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • prepeličja jaja
  • 4 svežanja mlade, crvene blitve
  • soja sos
  • 4 žličica šećera
  • malo đumbira
  • malo maslinova ulja
  • ikra riječne pastrve

Priprema

1. korak

Mladu blitvu samo lagano blanširati. Soja sos reducirati šećerom i đumbirom,

pa ohlađeno pokapati po blitvi

2. korak

Budući da su prepeličja jaja izrazito ljepljiva i sitna, jaje je najbolje otvoriti malim škaricama. Svako jaje pojedinačno poširati te položiti na blitvu.

3. korak

Vrhom vilice otvoriti svako jaje i položiti ikru na vrh. Nije potrebno soliti jer je ikra dovoljno slana za oboje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:26