Porilučni džumbus

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 kg poriluka
  • 300 g mljevene junetine
  • 100 g riže
  • 1/2 l povrtnog temeljca
  • 2 dl pasirane rajčice
  • sol, papar
  • naribani parmezan prema želji

Priprema

1. korak

Poriluk dobro oprati pa narezati na kolutiće debljine oko 3 centimetra (i bijeli i zeleni dio). Meso popržiti na ulju, kratko, da posmeđi, pa mu dodati rižu, posoliti i popapriti.

2. korak

Dno express lonca zaliti uljem te staviti pola količine poriluka, posoliti, pa pola mesa i riže, zatim ostatak poriluka, pa ostatak mesa i riže. Sve zaliti temeljcem pomiješanim s rajčicama.

3. korak

Kuhati 20 minuta.

4. korak

Ovaj poriluk možete kuhati i u zemljanoj posudi, sve je isto, samo je gurnite u pećnicu na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:11