Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 kg poriluka
- 300 g mljevene junetine
- 100 g riže
- 1/2 l povrtnog temeljca
- 2 dl pasirane rajčice
- sol, papar
- naribani parmezan prema želji
Priprema
1. korak
Poriluk dobro oprati pa narezati na kolutiće debljine oko 3 centimetra (i bijeli i zeleni dio). Meso popržiti na ulju, kratko, da posmeđi, pa mu dodati rižu, posoliti i popapriti.
2. korak
Dno express lonca zaliti uljem te staviti pola količine poriluka, posoliti, pa pola mesa i riže, zatim ostatak poriluka, pa ostatak mesa i riže. Sve zaliti temeljcem pomiješanim s rajčicama.
3. korak
Kuhati 20 minuta.
4. korak
Ovaj poriluk možete kuhati i u zemljanoj posudi, sve je isto, samo je gurnite u pećnicu na 180 stupnjeva.