Polpeti od bakalara

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500-800 g smrznutog fileta bakalara
  • 2 jaja
  • 2 2 krumpira kuhana u ljusci
  • glavica luka, sitno sjeckana
  • 3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • sol, papar
  • vezica lišća peršina

Priprema

1. korak

Filete narežite na rezance. Spržite ih na tavi, uvaljane u brašno, ili lešajte pet minuta u malo slane vode. Za to vrijeme zgnječite krumpir, dodajte mu luk češnjak i začine, svakako i kosani peršin.

2. korak

Kad se ohladi i ocijedi na masnom papiru, ribu usitnite rukama, odvajajući zalutale kosti. Dodajte jaja pa umijesite smjesu rukama. Ako je prevlažno, dodajte žlicu, dvije brašna ili krušnih mrvica.

3. korak

Rukama oblikujte polpete. Pržite ih u dubokom ulju dok ne potamne s obje strane. Pustite da se ocijede na papirnim ubrusima pa servirajte uz lešo povrće, najbolje ćimulice začinjene maslinovim uljem.

4. korak

Savjet: Ovo je univerzalni recept za sve vrste ribljih polpeta ili pljeskavica. Na ovaj način možete korisiti sve vrste otkoštenih ribljih ostataka, kuhanih ili pečenih. Dakako, ako želite ekskluzivniju varijantu smjesi dodajte usitnjenu kuhanu hobotnicu, repove kozica ili čak meso rakova. U tom slučaju pokušajte iznjeći krušne mrvice, da nježno meso dođe do izražaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:09