Polpete od riže s pestom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 125 g kuhane riže
  • 60 g krušnih mrvica
  • 30 g mljevenih oraha
  • malo mljevenog crnog papra
  • malo soli
  • malo origana
  • malo crvene paprike
  • 1-2 protisnuta češnjaka
  • 2 jaja
  • pesto (tomaći ili kupovni)

Priprema

1. korak
Zagrijte pećnicu na 200°, a pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi izmiješajte kuhanu rižu i sve začine. U drugoj posudi izmutite jaja, a zatim ih dodajte smjesi s rižom. ponovno sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Ostavite tako pripremljenu smjesu da “odmori” 5 minuta.

2. korak
Formirajte loptice koje ćete potom staviti na pleh za pečenje i lagano pritisnuti rukom kako biste dobili polepete. Pecite dok ne postignete zlaćanu boju za što će vam biti dovoljno 10 do 15 minuta. Poslužite s pestom ili dobro začinjenom zelenom salatom.

Svidio vam se recept?

Pogledajte još:

1. Popečci od batata s gorgonzolom i orasima

2. Polpete od tikvica i kukuruza šećerca

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:56