Pljukanci Caprese

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 stručka svježeg bosiljka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 4 veće žlice prženih pinjola
  • 300 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 200 g ricotta sira
  • 30 mini rajčica
  • 450 g pljukanaca

Priprema

1. korak

Najprije pripremite pesto. Preporuka je spraviti ga u mužaru, jer kad je bosiljak zgnječen tučkom, listići puste prekrasan sok,puno ljepši nego kad ga sameljemo. Pripremitesvježi bosiljak, češnjak,pinjole ,parmezan, ekstra djevičansko maslinovo

ulje, sol, svježe mljeveni papar i kap,dvije limuna.Svakako kušajte dok ga spravljate pa dodajte začine ako fale.

2. korak

Domaće pljukance skuhajte al dente u kipućoj, slanoj vodi, ocijedite, pa dodajte pesto, ekstra djevičansko maslinovo ulje i ricottu. Lagano izmiješajte, dodajte rajčice za dodatnu sočnost i okus te začinite s par listića bosiljka i svježe ribanim parmezanom.

Recept pripremio chef kuhinje Deniz Zembo, Le Mandrać

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:48