Pjenica od tunjevine

Težina pripreme: srednje

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 20 dag tunjevine iz konzerve
  • 10 dag maslaca
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • sol i papar
  • malo Worchester umaka
  • sok ½ limuna
  • malo tabasca
  • Salsa od rajčica
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • malo maslinovog ulja
  • 15 dag pelata
  • 4 lista komorača
  • sol i papar
  • origano

Priprema

1. korak

Tunjevinu ocijedite od ulja, ubacite u multipraktik te usitnite dodajući omekšali maslac, vrhnje, limunov sok, papar, Worchester i tabasco.

2. korak

Salsu napravite tako da na malo maslinovog ulja propirjate luk i dodate češnjak. Zalijte bijelim vinom te kad ispari dodajte usitnjene pelate. Ponovno zakuhajte, začinite i ohladite.

3. korak

Komorač ogulite, oblikujte u oblik žlice i blanširajte.

4. korak

Servirajte tako da hladnu salsu stavite u dno zdjelice, zatim stavite „žlicu“ od komorača, a na nju našpricajte paštetu od tunjevine. Uz to servirajte pečene bruskete.

5. korak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:24