Težina pripreme: srednje
Broj osoba: 4
Sastojci
- 20 dag tunjevine iz konzerve
- 10 dag maslaca
- 1 dl slatkog vrhnja
- sol i papar
- malo Worchester umaka
- sok ½ limuna
- malo tabasca
- Salsa od rajčica
- 1/2 glavice crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- malo maslinovog ulja
- 15 dag pelata
- 4 lista komorača
- sol i papar
- origano
Priprema
1. korak
Tunjevinu ocijedite od ulja, ubacite u multipraktik te usitnite dodajući omekšali maslac, vrhnje, limunov sok, papar, Worchester i tabasco.
2. korak
Salsu napravite tako da na malo maslinovog ulja propirjate luk i dodate češnjak. Zalijte bijelim vinom te kad ispari dodajte usitnjene pelate. Ponovno zakuhajte, začinite i ohladite.
3. korak
Komorač ogulite, oblikujte u oblik žlice i blanširajte.
4. korak
Servirajte tako da hladnu salsu stavite u dno zdjelice, zatim stavite „žlicu“ od komorača, a na nju našpricajte paštetu od tunjevine. Uz to servirajte pečene bruskete.
5. korak