Pizzette s patlidžanima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g tijesta za pizzu
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1 režnja češnjaka
  • sol
  • 1 šaka crnih maslina bez koštica
  • 80 g ricotte
  • 15 dag svježe rikole

Priprema

1. korak

Patlidžane operite i izrežite na ploške, posolite ih i ostavite na krpi 10 minuta da ispuste vodu, a zatim ih pecite u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju nekoliko minuta (dok ne omekšaju).

2. korak

Tijesto za pizzu razdijelite na desetak manjih dijelova i razvaljajte svaki na veličinu šake. U čaši pomiješajte maslinovo ulje i usitnjeni češnjak te premažite tijesto. Dodajte ricottu, pečeni patlidžan i narezane masline. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva desetak minuta. Kod posluživanja na pizzette stavite svježu rikolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:03