Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g tijesta za pizzu
- 3 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 režnja češnjaka
- sol
- 1 šaka crnih maslina bez koštica
- 80 g ricotte
- 15 dag svježe rikole
Priprema
1. korak
Patlidžane operite i izrežite na ploške, posolite ih i ostavite na krpi 10 minuta da ispuste vodu, a zatim ih pecite u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju nekoliko minuta (dok ne omekšaju).
2. korak
Tijesto za pizzu razdijelite na desetak manjih dijelova i razvaljajte svaki na veličinu šake. U čaši pomiješajte maslinovo ulje i usitnjeni češnjak te premažite tijesto. Dodajte ricottu, pečeni patlidžan i narezane masline. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva desetak minuta. Kod posluživanja na pizzette stavite svježu rikolu.