Pizza Margherita

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 5

Sastojci

  • 1 kg brašna za pizzu
  • 15 g svježeg kvasca
  • 500 ml tople vode
  • 6 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 30 g soli
  • 10 g šećera
  • 350 g Mutti aromatiziranog umaka za pizzu
  • 500 g nasjeckane mozzarelle

Priprema

1. korak

U plastičnoj posudi pomiješajte vodu s uljem, dodajte sol, kvasac i šećer. Sve to umijesite s brašnom. Podijelite tijesto na pet dijelova, te ih ostavite na toplom mjestu na 4 sata. Raširite tijesto, dodajte Mutti umak za pizzu, a zatim nanesite mozzarellu. Pecite na 250 ° C 20-25 minuta. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:59