Pitice sa slaninom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 200 g brašna
  • 80 g maslaca
  • malo soli
  • pola šalice mlaćenice
  • dvije veće tikvice
  • 200 g domaće slanine
  • jedan poriluk
  • jedna veća paprika
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Ako je previše ljepljivo dodajte brašna, ako je suho, dodajte još malo mlaćenice. Prekrijte plastičnom folijom pa ostavite u frižideru barem pola sata.

2. korak

Za to vrijeme tikvice izrežite na ploške, kao i očišćenu papriku i slaninu. Na žlici maslinovog ulja pirjajte sitno sjeckani poriluk dok ne uvene. Dodajte ploške tikvice, posolite i poparite.

3. korak

Pirjajte pet do deset minuta, tek toliko da puste višak vode. Maknite s vatre. Izvadite tijesto iz frižidera. Zagrijte pećnicu na 180. Podijelite tijesto na četiri dijela, ili čak osam, ako želite sasvim male pite.

4. korak

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki komad tijesta u krug. Položite krugove na lim obložen masnim papirom. Na svaki komad tijesta posložite po žlicu pirjanog poriluka i nekoliko ploški tikvice. Pokrijte ploškama slanine i paprike.

5. korak

Na vrh opet stavite tikvice. Pecite pite u pećnici šesnaestak minuta, dok ne porumene. Servirajte toplo ili hladno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:57