Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tijesto:
- 200 g brašna
- 80 g maslaca
- malo soli
- pola šalice mlaćenice
- dvije veće tikvice
- 200 g domaće slanine
- jedan poriluk
- jedna veća paprika
- sol, papar
Priprema
1. korak
Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Ako je previše ljepljivo dodajte brašna, ako je suho, dodajte još malo mlaćenice. Prekrijte plastičnom folijom pa ostavite u frižideru barem pola sata.
2. korak
Za to vrijeme tikvice izrežite na ploške, kao i očišćenu papriku i slaninu. Na žlici maslinovog ulja pirjajte sitno sjeckani poriluk dok ne uvene. Dodajte ploške tikvice, posolite i poparite.
3. korak
Pirjajte pet do deset minuta, tek toliko da puste višak vode. Maknite s vatre. Izvadite tijesto iz frižidera. Zagrijte pećnicu na 180. Podijelite tijesto na četiri dijela, ili čak osam, ako želite sasvim male pite.
4. korak
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki komad tijesta u krug. Položite krugove na lim obložen masnim papirom. Na svaki komad tijesta posložite po žlicu pirjanog poriluka i nekoliko ploški tikvice. Pokrijte ploškama slanine i paprike.
5. korak
Na vrh opet stavite tikvice. Pecite pite u pećnici šesnaestak minuta, dok ne porumene. Servirajte toplo ili hladno.