Pite na bosanski način

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • TIJESTO
  • 70 dag brašna
  • sol
  • DODATAK
  • 1 dl ulja
  • NADJEV OD MESA
  • 50 dag mljevenog junećeg mesa
  • 15 dag krumpira
  • 10 dag crvenog luka
  • papar
  • NADJEV OD KRUMPIRA
  • 40 dag krumpira
  • NADJEV OD ŠPINATA
  • 40 dag svježeg špinata
  • 40 dag svježeg sira
  • 1 jaje
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • sol

Priprema

1. korak

Od brašna, tople vode po potrebi i soli zamijesite tijesto. Napravite 4 kuglice. Dobro ih nauljite i stavite da odstoje dok pripremate nadjev.

2. korak

ZA NADJEV OD MESA na ulju prodinstajte luk, dodajte meso te zajedno dinstajte. Krumpir ogulite, skuhajte, narežite na sitne kockice te dodajte smjesi mesa i luka. Posolite i popaprite po želji.

3. korak

ZA KRUMPIRUŠU krumpir ogulite i skuhajte na pola te stavite u hladnu vodu. Nasjeckajte ga na kockice i dodajte malo ulja. Posolite i popaprite.

4. korak

ZA ZELJANICU špinat očistite, operite četiri puta te narežite na šire rezance. Dodajte razmućeno jaje, sir, vrhnje, sol i malo ulja. Sve dobro promiješajte.

5. korak

Tijesto ručno razvucite, odrežite deblje rubove. Na jedan kraj tijesta stavite četvrtinu nadjeva, zarolajte zajedno s nadjevom i stavite u namašten četvrtasti lim.

6. korak

Svaku kuglicu razvucite na isti način te zajedno s četvrtinom nadjeva zarolajte i stavite u lim.

7. korak

Pecite 12 do 15 minuta na 200 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:38