Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4
Sastojci
- TIJESTO
- 70 dag brašna
- sol
- DODATAK
- 1 dl ulja
- NADJEV OD MESA
- 50 dag mljevenog junećeg mesa
- 15 dag krumpira
- 10 dag crvenog luka
- papar
- NADJEV OD KRUMPIRA
- 40 dag krumpira
- NADJEV OD ŠPINATA
- 40 dag svježeg špinata
- 40 dag svježeg sira
- 1 jaje
- 1 dl kiselog vrhnja
- sol
Priprema
1. korak
Od brašna, tople vode po potrebi i soli zamijesite tijesto. Napravite 4 kuglice. Dobro ih nauljite i stavite da odstoje dok pripremate nadjev.
2. korak
ZA NADJEV OD MESA na ulju prodinstajte luk, dodajte meso te zajedno dinstajte. Krumpir ogulite, skuhajte, narežite na sitne kockice te dodajte smjesi mesa i luka. Posolite i popaprite po želji.
3. korak
ZA KRUMPIRUŠU krumpir ogulite i skuhajte na pola te stavite u hladnu vodu. Nasjeckajte ga na kockice i dodajte malo ulja. Posolite i popaprite.
4. korak
ZA ZELJANICU špinat očistite, operite četiri puta te narežite na šire rezance. Dodajte razmućeno jaje, sir, vrhnje, sol i malo ulja. Sve dobro promiješajte.
5. korak
Tijesto ručno razvucite, odrežite deblje rubove. Na jedan kraj tijesta stavite četvrtinu nadjeva, zarolajte zajedno s nadjevom i stavite u namašten četvrtasti lim.
6. korak
Svaku kuglicu razvucite na isti način te zajedno s četvrtinom nadjeva zarolajte i stavite u lim.
7. korak
Pecite 12 do 15 minuta na 200 stupnjeva.