Pita s prepeličjim jajima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • paketić lisnatog tijesta
  • 1 dl mlaćenice
  • vezica divljih šparoga
  • 6 tankih ploški šunke ili pršuta
  • sir za ribanje
  • svježi vlasac
  • 10 prepeličjih jaja

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Očistite špa­roge tako da odvojite tvrde drvenaste dijelove stabljike. Blanširajte ih u slanoj vodi oko tri minute.

2. korak

Za to vrijeme razvaljajte lisnato tijesto i izrežite na kvadrate željene veličine. Jedan kvadrat bit će porcija za jednu osobu. Položite kvadrate na lim obložen masnim papirom.

3. korak

Unu­tar kvadrata, dva centimetra od ruba, lagano zarežite još jedan kvadrat, ali nemojte tijesto prerezati do kraja – želite ga samo zarezati, da bi se tijekom pečenja mogao formirati rub koji će se napuhnuti. Unutrašnji dio kvadrata nabockajte vilicom pa premažite mlaćenicom. Na njega poslažite usitnjene šparoge.

4. korak

Pršut narežite na šire rezance pa i njega stavite na pitu. Pospite naribanim sirom pa stavite u pećnicu na desetak minuta. Sitno nasjeckajte vlasac. Izvadite napola pečeno tijesto iz pećnice. Na svaki komad pite razbijete po dva prepeličja jaja.

5. korak

Posolite i po­pap­rite pa pospite sjeckanim vlas­cem. Vratite u pećnicu na još desetak minuta, dok bjelance ne pobijeli, a žumance ostane jarko žuto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:11