Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- paketić lisnatog tijesta
- 750 g luka
- 3 žlice ulja
- 150 g pinjola
- grančica svježeg timijana
- sol, papar
- malo kozjeg sira
Priprema
1. korak
Ogulite luk i sav narežite na vrlo tanke ploške. U dubokoj tavi zagrijte ulje, pa na njega bacite luk. Posolite, poklopite i pustite da uvene.
2. korak
Nakon toga smanjite vatru, dodajte listiće timijana i pustite da se dugo pirja, oko 40 minuta. Povremeno miješajte da ne zagori.
3. korak
Smjesa od luka treba se pirjati dok ne postane sasvim kompaktna, kremasta i počne se pomalo karamelizirati. Na kraju dodajte svježe mljeven papar, malo naribanog tvrdog kozjeg sira i grubo sjeckane pinjole.
4. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
5. korak
Razvaljajte lisnato tijesto i izrežite ga na kvadrate željene veličine. U sredini svakog kvadrata čašom utisnite udubinu u koju ćete staviti smjesu. Lim za pečenje obložite masnim papirom, pa na njega položite tijesto.
6. korak
Premažite kvadrate maslinovim uljem i pospite s još malo ribanog sira. Udubine napunite smjesom od luka. Stavite peći na 180 dok ne potamni, a tijesto se napuhne i postane hrskavo, dvadesetak minuta. Poslužite toplo.