Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4-6
Sastojci
- 1 paket lisnatog tijesta (500 g)
- 1 žumanjak
- 30 dag bijelog pilećeg mesa
- 2 čajne žlice senfa
- 15 dag kuhane šunke narezane na kockice
- 1 mala glavica kelja
- sol i papar
- 2 mlada luka
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 200 g mozzarelle
Priprema
1. korak
Kelj narežite i skuhajte kratko u slanoj kipućoj vodi dok ne omekša. Dobro ga procijedite i dodatno rukama istisnite vodu. Piletinu narežite na kocke, posolite i pomiješajte sa senfom. U tavi zagrijte maslinovo ulje te na njemu propirjajte usitnjeni mladi luk, a kad omekša, dodajte mu piletinu. Pirjajte 5 minuta a zatim dodajte ocijeđeni kelj i češnjak. Posolite i popaprite prema ukusu. Dodajte kuhanu šunku.
2. korak
Lisnato tijesto razvaljajte u dva jednaka dijela (2 pravokutnika). Smjesu posložite po razvaljanom tijestu tako da ostavite rub od 1 do 2 centimetara. Dodajte po vrhu mozzarelle te poklopite s drugim tijestom. Rubove jako utisnite prstima ili vilicom. Gornji dio premažite razmućenim žumanjkom te poprečno zarežite nožem. Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta.