Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 jaja
- 6 šalica brašna
- 6 šalica smeđeg šećera
- 3 šalice mlijeka
- 2 šalice ulja
- prašak za pecivo
- 500 g višanja
Priprema
1. korak
Umutite šećer i jaja, postupno dodajte mlijeko, ulje i na kraju brašno i prašak za pecivo.
2. korak
Ulijte u podmazanu dublju posudu i na tijesto poslažite višnje očišćene od koštica. Pecite na 190 stupnjevaoko pola sata.
3. korak
Ako koristite višnje iz kompota, tad u soku od kompota možete skuhati puding od vanilije i njime premazati gotov kolač.
4. korak
Napomena Dobre hrane: Šest šalica šećera (1 šalica= 240 ml) na istu količinu brašna je zbilja dosta – samo za one koji vole jako slatko. Ostali, za laganiju voćnu ljetnu varijantu ovog kolača, količinu šećera mogu smanjiti gotovo upola.