Pita od tikvica

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 veće tikvice
  • 2 glavice luka
  • žlica maslinova ulja
  • pola šalice peršinova lista
  • 2 češnja češnjaka
  • žličica origana
  • žlice dijon senfa
  • 2 jaja
  • 150 g cheddar sira
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • tanke kore za savijače

Priprema

1. korak

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Tikvice ogulite i tanko narežite. Luk nasjeckajte na sitne kockice. Tikvice, luk i nasjeckani češnjak prodinstajte na maslinovu ulju, dok tikvice ne omekšaju.

2. korak

Umiješajte zatim nasjeckane listiće peršina i origana, posolite i popaprite. Maknite potom s vatre. Istucite dva jaja pa im dodajte cheddar sir koji ste prethodno naribali. Sve dobro promiješajte i ulijte smjesu u povrće.

3. korak

Kore za savijače nauljite, svaku. Na dno stavite tri kore, gornju još lagano premažite dijon senfom. Nakon toga stavite filu od tikvica, pa poklopite s još tri kore, također svaka nauljena. Pecite u pećnici oko 40 minuta.

4. korak

Savjet: Kore za savijače, naravno, možete razva­lja­ti i sami. Trebat će vam 500 g brašna, 10 g svinjske masti, 3 dl toplog mlijeka i pola žličice soli. Sve dob­ro umijesite, dok ne bude jednolično. Podijelite na loptice, veličine koja vam najbolje odgovara. Pok­rijte ih krpom 15 minuta pa što tanje razvaljajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:10