Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 veće tikvice
- 2 glavice luka
- žlica maslinova ulja
- pola šalice peršinova lista
- 2 češnja češnjaka
- žličica origana
- žlice dijon senfa
- 2 jaja
- 150 g cheddar sira
- svježe mljeveni papar
- sol
- tanke kore za savijače
Priprema
1. korak
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Tikvice ogulite i tanko narežite. Luk nasjeckajte na sitne kockice. Tikvice, luk i nasjeckani češnjak prodinstajte na maslinovu ulju, dok tikvice ne omekšaju.
2. korak
Umiješajte zatim nasjeckane listiće peršina i origana, posolite i popaprite. Maknite potom s vatre. Istucite dva jaja pa im dodajte cheddar sir koji ste prethodno naribali. Sve dobro promiješajte i ulijte smjesu u povrće.
3. korak
Kore za savijače nauljite, svaku. Na dno stavite tri kore, gornju još lagano premažite dijon senfom. Nakon toga stavite filu od tikvica, pa poklopite s još tri kore, također svaka nauljena. Pecite u pećnici oko 40 minuta.
4. korak
Savjet: Kore za savijače, naravno, možete razvaljati i sami. Trebat će vam 500 g brašna, 10 g svinjske masti, 3 dl toplog mlijeka i pola žličice soli. Sve dobro umijesite, dok ne bude jednolično. Podijelite na loptice, veličine koja vam najbolje odgovara. Pokrijte ih krpom 15 minuta pa što tanje razvaljajte.