Naslovnica » Recepti » Pita od špinata (zeljanica)

Pita od špinata (zeljanica)

Ocijeni članak:

  • 2
  • 4

Koraci pripreme

  • 1 Od brašna,tople vode i soli zamijesiti tijesto,napraviti 4 kuglice. Kuglice dobro nauljiti i staviti da odstoje dok se priprema nadjev.
  • 2 Špinat očistiti,oprati 4 puta te narezati na šire rezance.Dodati razmućeno jaje,sir,vrhnje sol i malo ulja. Sve dobro promiješati.
  • 3 Tijesto razvući ručno, odrezati rubove koji su deblji. Na jedan kraj tijesta staviti četvrtinu nadjeva te zarolati tijesto zajedno s nadjevom i stavljati u namaštenu četvrtastu tepsiju.
  • 4 Svaku kuglicu razvući na isti način te zajedno s četvrtinom nadjeva zarolati i stavljati u tepsiju.
  • 5 Peći 12-15 min na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 400 g svježeg špinata
  • 400 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 700 g brašna
  • 1 dl ulja
  • sol

6 komentara

  • dalida 5. Siječanj 2013. u 16:02

    Ova zeljanica ne izgleda lose,samo da dodam da se mogu koristiti I kupljene jufke(slane kore ) Lijep pozdrav I uzivajte u dobroj hrani !

    • dobrahrana
      dobrahrana 9. Siječanj 2013. u 11:12

      Naravno, na taj se način proces dodatno ubrza. Hvala što nas pratite! :)

      • suad kapetanovic 27. Veljača 2013. u 12:27

        ako koristim gotove jufke, trebam li ih sve nauljliti ili samo onu na dnu?
        unaprijed hvala.

        • montes 1. Travanj 2013. u 18:32

          Jufke ‘spajaš’ laganim nakapavanjem ili premazivanjem rastpoljenim maslacom. Ulja nema…

  • maja 10. Siječanj 2013. u 07:55

    Recept je malo oskudan, neko ko ne zna razvuci jufke uz pomoc ovoga recepta nikada nece uspjeti, a oni koji znaju ne trebaju recept za zeljanicu…zato je predlog dalide da se uzmu gotove jufke odlican!
    Osim toga ovo je jako malo file za kol. jufke koja se dobije od 700 gr brasna?!? Jeste li uopce probali ovaj recept?

    • Anđelka Grgić 15. Ožujak 2013. u 12:58

      gotove kore nisu nikad tako ukusne kao domace,ako unaprijed znate sto ce te sutra kuhati preporucam da navece zamjesite srednje tvrdo tjesto oblikujete kuglice te svaku zamotate prozirnom folijom,bicete odusevljeni kako je lako rukama siriti tjesto,ne puca elasticno mozete se s njime igrati velikih profesionalaca,bice te ponosni na sebe!ja svakako jesam bila kad sam pocela sa dvadeset i nesto godina razvijati svoju prvi koru za pitu! :)

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook